Historie

Jernbanepersonalets borettslag I ble stiftet i 1948 og ligger på Kronstad i Bergen. Borettslaget ble opprinnelig startet av ansatte i NSB, derav navnet. Borettslaget består av 7 blokker med til sammen 72 leiligheter, som ble ferdigstilt i 1953.

Bygningsmassen er godt vedlikeholdt, og omfattende renovering er foretatt. Blant annet har det blitt bygd nye altaner, tak og vinduer og utvendige dører ble skiftet i 2008, og utvendig murfasade er nyoppusset fra 2008. Elektrisk fellesanlegg ble fullstendig modernisert i 2010 med nye ledninger og automatsikringer, samt  nye sensorstyrte lyspunkt i fellesareal. Høsten 2017 ble det utført en utskiftning og oppgradering av samtlige piper (nye skorstein foringer, røykinnføringer og rør samt feieluker). Vinteren 2018/2019 ble utbedring av tidligere rørfornying fra 2015 gjennomført.

Vi bor i et trivelig og rolig borettslag, beliggende i et sentralt men samtidig avskjermet og attraktivt område med bybanestopp, søndagsåpen matbutikk, skole, barnehager og Haukelandshallen i umiddelbar nærhet. Det er kun 5 minutter gangavstand til Kiwi med post-i-butikk, Haukeland Sykehus, Brann Stadion og nye Høgskolen i Bergen.

Velkommen til Jernbanepersonalets borettslag I!